Moda i ljepota

Rižinom vodom vratite sjaj i čvrstoću kosi

Jedna od prednosti ovog tretmana je taj što ga je tako lako napraviti.

Kosa - Blogspot

Gusta, sjajna i jaka – osobine su kojima gotovo sve žene teže kada je u pitanju kosa. Ali, znate li koja je tajna u pitanju kako biste imali upravo takvu kosu? Rižina voda.

Ispiranje kose rižinom vodom tradicionalni je tretman ljepote popularan u mnogim regijama u Aziji. Tačnije, mnoge dame širom Kine, Japana i jugoistočne Azije vjekovima koriste rižinu vodu za beauty tretman kose. Privukavši pažnju na društvenim mrežama, ovaj beauty trik za kosu sada je popularan u cijelom svijetu.

Nakon što se riža skuha ili odstoji u vodi kreira se škrobna voda za koju se smatra da kosu čini glatkom i sjajnom, kao i da pomaže njenom bržem rastu.

Također, mnoge dame koje su isprobavale ovaj tretman kažu da neke od prednosti su i razmršavanje kose, što je čini glatkijom, povećava njen sjaj i čini kosu jačom. Jedna od prednosti ovog tretmana je taj što ga je tako lako napraviti. Sve što vam treba su riža i voda, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh