Moda i ljepota

Četiri navike koje škode našoj koži

Koža je veoma osjetljiva, pa bi trebalo da se trudimo da je što manje iritiramo.

Žena - Zanosna.com

Sa toliko dostupnih proizvoda i tretmana za njegu kože, nije lako da odaberemo ono što je baš za našu kožu, prenose Nezavisne.

Važno je da imamo na umu određene navike koje treba posebno da izbjegavamo. Dermatolog Elizabet Mulans objašnjava da među najgorim navikama koje mogu da naškode našoj koži postoji pet uobičajenih grešaka koje možda činimo, a da i ne primijetimo.

Njega kože
Za početak je riječ o prekomjernoj hidrataciji. Važno je da održavamo kožu hidriranom, ali korišćenje hidratantnih krema koje imaju mnogo ulja mogu da izazovu akne i masnu kožu. To, naravno, ne znači da treba da izbjegavamo hidrataciju kože u potpunosti, jer je od velikog značaja.

Takođe treba da izbjegavamo prekomjeran piling, jer previše može da izazove iritaciju, prekomjerno stvaranje ulja, pa čak i bubuljice.

Treća stvar koja se navodi je važnost pranja čaršava jednom nedjeljno kako bismo smanjili rizik od iritacije kože i, ono od čega nam je tako teško da se odviknemo – dodirivanje lica. Ovo je možda i najveći uzročnik porblema, dovodi do iritacija i stvaranja ožiljaka, a sve to vodi u samo još veće probleme.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh