Moda i ljepota

Ova najskuplja zaštitna maska na svijetu napravljena je od preko 3 hiljade dijamanata – a ne djeluje

Američki brend Jacob & Co. poznat je po izradi skupocjenih satova, ali i nakita. Njihovi satovi izgledaju zaosta posebno, a svaki unutar sebe ima zaseban svijet kao što su na primjer duga izrađena od dragog kamenja, minijaturni kasino rulet ili čak cijeli sunčev sustav.

No, ono zbog čega se u posljednje vrijeme priča o ovom brendu je zaštitna maska. Dizajnirao ju je Jacob Arabo, a stvorio ju je tim stručnjaka za plemenite metale, a pravo je oličenje luksuza jer je napravljena od čak 3 040 dijamanata.
https://www.instagram.com/p/CEaYLxXDvqo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again
Težina joj je 156,9 grama te je u potpunosti ručno izrađena, a napravljena je kao mreža od bijelog zlata koja daje efekt prave tkanine kako bi se napravila svilenkasta mreža koja prekriva lice. Iako se misli da je samo ona dovoljna kao zaštitna maska to zapravo nije istina, ona je više kao dodatak preko prave zaštitne maske.
https://www.instagram.com/p/CEaWbyWDtw8/?utm_source=ig_embed
Maska se može kupiti samo u trgovini brenda koja se nalazi u Dubai Mallu, a cijena joj je nevjerojatnih 250 huljada američkih dolara, prenosi miss7zdrava.24sata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh