Moda i ljepota

Tako to rade Francuskinje: 3 ključna koraka u čišćenju kože

Francuskinje, žene kojima se čitav svijet divi na jednostavnoj ljepoti, imaju nekoliko bitnih stavki u svakodnevnoj njezi kože, kako bi maksimalno smanjile pretjerano isušivanje

Lice - Ljepota.ba

Čak 73% Francuskinja netom prije čišćenja lica pere ruke, što je jedan od ključnih rituala bolje njege kože, objavilo je istraživanje, piše mbg.

– Na rukama imamo razne bakterije, stoga pranjem ruku prije čišćenja lica, smanjujemo mogućnost raznih poremećaja, akni i infekcija na koži lica – istaknula je dermatologica Lily Talakoub iz Bostona.

Francuskinje ujedno ne koriste snažne pilinge, koji povećavaju mogućnost oštećenja epidermisa. Naime, jake piling formule mogu smanjiti prirodnu zaštitu kože, nakon čega ona postaje osjetljiva.

Kad biraju čistače kože, Francuskinje kupuju formule koje imaju uravnotežen pH, a među favoritima su im micelarne vode.

Ove formule, naime, sadrže micele koji skupljaju nečistoće s kože, a vrlo su nježni te kožu ostavljaju mekom i svježom, prenosi 24sata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh