Moda i ljepota

Njegujte lice na prirodan način, a pritom vas neće koštati ni marke

Što manje invazivne kozmetike, pa čak i kod zahtjevnije kože to bolje, tvrde dermatolozi.

Lice - Ilustracija/Beauty Salon Bristol

Ovo su savjeti dermatologa za negu kože prirodnim putem.
Ne dodirujte lice u toku dana

Pandemija koronavirusa dovela je do više svesnosti ljudi po pitanju bakterija i virusa koji nas okružuju. Samim tim počeli smo da češće peremo ruke i da minimalno dodirujemo lice u toku dana, naročito na javnom mestu. Ove dobre navike, a naročita ona koja se tiče dodirivanja lica su ključne za njegovo zdravlje i lepotu. Čak i kada niste van kuće, i kada su vam ruke poprilično čiste, dodirivanje lica je nešto što biste trebali da izbegavate što više možete. Na taj način šaljete poziv bakterijama da napadnu kožnu barijeru vaše kože i prouzrokuju stvaranje akni.

Redovno perite jastučnice na kojima spavate

Prema savetu dermatologa jastučnice bi trebalo da menjate na nedeljnom nivou. Ukoliko imate problema sa masnom i kožom sklonom aknama, možete i dva puta nedeljno to sprovoditi u delo. Čini se monumentalnim zadatkom, ali je zapravo vrlo važna stavka za čistu i lepu kožu. Na jastučnici ostavljate ne samo tragove mrtve kože, već i znoj i ulje sa vlasi kose, što može dovesti do začepljenja pora na vašem licu, prenosi b92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh