Moda i ljepota

Stvari koje morate znati prije nego što obojite kosu u plavo

Promijeniti boju kose se čini kao sitnica, ali nije tako lako.

Žena - Instagram

Plava boja kose je oduvijek zahtijevala nešto više truda kada je njega u pitanju u odnosu na kosu tamnijih tonova. Iako nam je svima jasno da plava kosa zahtijeva dosta vremena i truda uloženog u adekvatnu njegu, kao i česte posjete frizeru, popularnost plave kose i zlatnih pramenova ne jenjava, prenose “Nezavisne“.

Njega plave kose zahtijeva različite kozmetičke preparate koji će vašoj kosi sačuvati elastičnost i sjaj.

Kako bi se postigla savršena nijansa plave boje, koriste se proizvodi koji agresivno utiču na vašu kosu, smanjuju kvalitetu dlake i kosi oduzimaju zdrav i sjajan izgled. Ako prirodno imate svjetliju kosu, biće vam nešto lakše preći u plavu i postići željenu nijansu, ali je intenzivna njega podjednako važna.

Platinasto plava boja ne pristaje svakom tenu i jako je važno slušati savjet frizera ako vam preporuči da se ipak odlučite za nešto tamnije pramenove kako ne biste izlagale kosu štetnom uticaju bez potrebe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh