Hrana i piće

Kako napraviti najbolji pomfrit

Ako prije prženja krompiru dodate samo jedan sastojak dobićete nevjerovatan ukusan pomfrit.

Pomfrit - Magazin.ba

Pomfrit kupljen u restoranima ima mnogo bolji ukus nego onaj koji pripremamo kod kuće. Tajna je u jednom sastojku – kukuruznom brašnu koji se doda krompiru prije prženja.

Ako želite da uživate u pomfritu, važno je i da kupite dobar krompir, a ne da koristite zamrznute proizvode.
Sastojci:

kilogram krompira

Priprema:

Očistite krompir, isjecite ga na duguljaste pravougaonike.

Pripremite hladnu vodu i sipajte u nju malo sirćeta.

Zatim dodajte isjeckani pomfrit i ostavite da odstoji nekoliko minuta.

Ovaj postupak osiguraće da pomfrit zadrži svoj oblik tokom prženja.

Zatim izvadite pomfrit i dobro ga osušite.

Stavite krompir u činiju, pospite po njemu kukuruzno brašno i promiješajte ga. prenose Nezavisne

Brašno će krompiru dodati poseban ukus. Bolje će se ispržiti, biće hrskaviji i imaće lepu zlatnu boju nakon prženja, prenosi Informer.

Stavite krompir u vrelo ulje i pržite ga dok ne porumeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh