Hrana i piće

Mikrobiolog provjerio što se nalazi na kokicama, rezultati su zapanjujući

Mikrobiolog Tim, koji vodi TikTok račun @whatmightgrow, odlučio je provesti eksperiment o kokicama koje se prodaju u kinima. Nakon svog otkrića, priznao je da će dvaput razmisliti hoće li ikada više pojesti hranu koja je pala na pod, čak i ako nije prošlo više od pet sekundi.

Kokice - Dnevno.hr

Tim je skupio svježe kokice iz papirnate vrećice i one koje su pale na pod tokom kina. Uzorke je stavio u Petrijevu zdjelicu, a nakon par dana rezultati su bili prilično zapanjujući.

Kokice s poda bile su prekrivene bakterijama i gljivicama. Na svježima pronašao je malu količinu bakterija, vjerojatno stafilokoka, koji se obično nalaze na ljudima.

“Svaki put sam na stvarima s poda nalazio patogene. Najčešće Staphylococcus, Listeria, E. Coli i Salmonella. Lekcija ovog eksperimenta je pokazati što se nalazi na stvarima koje padnu na pod, a koje možda stavljate u usta”, poručio je Tim. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh