Hrana i piće

Stigli inspektori EU: Provjere u objekatima kojima je dozvoljen izvoz piletine

Sastancima su prisustvovali i predstavnici entitetskih ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, inspekcijskih službi i ostali nadležni iz ove oblasti

U Uredu za veterinarstvo BiH protekla dva dana održani su sastanci s inspektorima Ureda za hranu i veterinarstvo Evropske unije (FVO EU) s ciljem provjere sistema službenih kontrola u objektima koji su odbreni za izvoz mesa peradi i proizvoda od mesa peradi u EU.

Sastancima su prisustvovali i predstavnici entitetskih ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, inspekcijskih službi i ostali nadležni iz ove oblasti.

Inspektori iz Dablina boraviti će u BiH u periodu od 17. do 24. januar, a kako bi izvršili provjeru sistema službenih kontrola u objektima koji su odobreni za izvoz mesa peradi i proizvoda od mesa peradi u EU, odnosno provjeru da li odobreni objekti izvoze u skladu sa EU propisima.

Preliminarni rezultati ove posjete bit će poznati u petak, 26. januara ove godine, na završnom sastanku, dok se finalni izvještaj očekuje u narednih mjesec dana od završetka kontrole.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh