Hrana i piće

Napravite piletinu na španski način: Potrebno je samo 20 minuta

Sjajna ideja za ručak ili večeru, a možete je poslužiti uz brojne priloge po želji

Piletinu mnogi vole, a njena prednost je što se zaista može napraviti na mnogo raznih načina te se uklopiti uz razna jela. Ako više ne znate što biste s njom jer vam se čini da ste već isprobali sve recepte, probajte s ovim. Priprema nije pretjerano zahtjevna, a definitivno nećete požaliti ako isprobate ovu ukusnu i sočnu varijantu piletine kakva se priprema u Španiji, piše The Happy Foodie.

Za pripremu ovog tradicionalnog recepta potrebna vam je samo piletina, češnjak i bijelo vino – uz ulje, so i vodu. Riječ je o jelu divnog okusa za čiju je pripremu potrebno samo 20 minuta!

Sastojci
piletina u komadima

4 čehna češnjaka

1 sušeni čili

0,5 čaše bijelog vina

svježi ružmarin

so, crni biber

ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema
Komade piletine posolite i pobiberite te ispecite sa svih strana u tavi na maslinovom ulju. Zatim ogulite i nasjeckajte režnjeve češnjaka. Izvadite piletinu, ostavite sa strane i na tom istom ulju u kojem ste ispekli piletinu ispržite češnjak. Dodajte sušeni čili i ponovo dodajte piletinu.

Dodajte bijelo vino i kuhajte 5 minuta. Dodajte pola čaše vode, grančicu svježeg ružmarina, poklopite i kuhajte još 15 minuta. Maknite s vatre i sočna piletina spremna je za posluživanje. Kao prilog možete pripremiti krompir, rižu, povrće… Opcije su bezbrojne, piše Večernji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh