Hrana i piće

Ova hrana bogata vlaknima je najbolja za mršavljenje

Vlakna su potpuna magija kada je u pitanju efikasno funkcionisanje vašeg tijela.

borovnica- hrv

Pomažu vam da održite zdravu težinu i smanjuju šanse da patite od srčanih bolesti, dijabetesa, holesterola i nekih karcinoma, prema Mayo Clinic. Što je najvažnije, vlakna održavaju redovno pražnjenje crijeva zbog toga je važno naučiti koja je najbolja hrana bogata vlaknima za mršavljenje.

Prema Nutrition Twins, pistacije dobijaju “prvu nagradu” za hranu bogatu vlaknima za mršavljenje. Kada je u pitanju mršavljenje, magična kombinacija je vlaknima dodati i proteine.

Mnoge namirnice imaju jedno ili drugo, ali rijetko je da imaju oboje, ali pistacije imaju. Vlakna i proteini rade u tandemu kako biste se osjećali zadovoljno, tako da ne osjetite brzo glad.

Još jedna kritična stvar kada je u pitanju gubitak težine je stabilizacija šećera u krvi, a vlakna i proteini rade zajedno na tome sprečavajući porast energije praćen padovima koji pokreću otpuštanje kortizola, hormona trbušne masti.

Stabilizacija šećera u krvi također sprečava žudnju za šećerom koja se javlja nakon pada energije/šećera u krvi jer tijelo žudi za brzim podizanjem šećera. Također, pistacije su prepune antioksidansa, što je vrlo važno jer upala otežava gubitak težine. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh