Hrana i piće

NAJKREMASTIJA ”POLICAJAC TORTA” KOJU JE CIJELA JUGA OBOŽAVALA: Gotova za svega par minuta – recept iz stare sveske

Najkremastija poslastica koju će i sami početnici savladati iz prve

Ako ste početnik u kuhinji, ovo je savšren recept za vas jer ćete ovu tortu prelako spremiti. Bilo da je spremate za neko slavlje ili samo želite da zasladite sebi vikend, uživaćete u ovoj poslastici.
Kore:

4 jaja

24 kašika šećera

24 kašike brašna

26 kašika mleka

5 kašika kakaa

1 prašak za pecivo

Fil:

1 l mleka

200g šećera

200g čokolade za kuvanje

250g putera

200g mlevenih oraha ili mlevenih pečenih lešnika

Premaz/ukrašavanje:

250 ml slatke pavlake za šlag

200g čokoladeIzmešati brašno, prašak za pecivo i kakao. Jaja i šećer dobro umutiti, dok ne postane svetlo žuto i penasto. Dodati mleko, pa nastaviti mućenje na najmanjoj brzini. Potom usuti brašno, sa kakaom i praškom za pecivo i kratko mutiti na najmanjoj brzini, da se dobro sjedini.

Fil za kore u kalupu

Dublji pleh prečnika 25cm postaviti papirom za pečenje, pa uliti polovinu pripremljene smese. Peći u unapred zagrejanoj rerni na 190 stepeni 25-30 minuta. Postupak ponoviti sa drugom polovinom smese. Ostaviti kore da se ohlade. Ohlađene kore preseći vodoravno na pola, kako bi se dobile četiri kore.

Kore seći vodoravno

Za fil staviti mleko i šećer da provre. Kada počne da ključa, dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi. Potom dodati i puter i takođe ga ototpiti. Na kraju usuti mlevene orahe ili lešnike i kratko promešati, da se sasvim sjedini.

Kad provri fil, dodati orahe
Kad provri fil, dodati orahefoto: Printscreen/youtube/Jednostavni recepti
Na dno kalupa u kome su se pekle kore staviti papir za pečenje, pa staviti prvu koru. Preko kore usuti trećinu pripremljenog fila. Odozgo staviti drugu koru, pa usuti i drugu trećinu fila. Ponoviti postupak, a odozgo treba da bude kora. Pritisnuti rukom i izravnati, pa ostaviti u frižideru preko noći. Sutradan je ukrasiti.Probajte i recept za spektakularnu Merlinka tortu.

Prelivati svaku kortu filom
Prelivati svaku kortu filomfoto: Printscreen/youtube/Jednostavni recepti
Za ukrašavanje zagrejati pavlaku za šlag, pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se sasvim ne otopi.

Filovati i ukrašavati tortu

Ovako pripremljeni ganaš krem ostaviti da se sasvim ohladi. Ohlađen krem umutiti mikserom, pa premazati stranice i vrh torte i ukrasiti po želji,piše Espreso


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh