Hrana i piće

Štrudla sa džemom i orasima

Jufke istanjiti što više može pa obilno namazati džemom

Sastojci: 500 g brašna (tip 500), 250 ml mlijeka, 100 ml ulja, 2 jaja, pola kockice svježeg kvasca (25 g), pola kašičice soli, 5 kašičica šećera,piše Avaz

Priprema:

1. U 250 ml mlakog mlijeka razmutiti kvasac, dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so, pa umijesiti tijesto.

2. Sjedinjeno tijesto mijesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi, zatim ga podijeliti na dva dijela prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.

3. Jufke istanjiti što više može pa obilno namazati džemom i orasima. Urolati i redati u podmazan pleh, a rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja.

4. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni. Poslužiti uz toplo piće.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh