Hrana i piće

Uvrstite zdravije obroke u svoju ishranu: Šest najboljih jesenskih namirnica za gubitak kilograma

Jesen je puna hranjivih namirnica koje se vrlo jednostavno uklapaju u zdrav način života. Tako da možete uživati u okusima koje jesenska sezona donosi i dalje vidjeti napredak na vagi.

Nar / šipak - Narodnilijek.com

Ovih šest jesenskih namirnica su najbolje za gubitak kilograma.

Tikva

Tikve su iznimno zdrave i hranjive namirnice. Bogate su beta karotenom koji se u tijelu pretvara u vitamin A, a on je posebno snažan antioksidans. Sadrži vlakna, koja su poželjna u probavi i u procesu mršavljenja.

Jabuke

Kao i tikve, jabuke su pune vlakana. Jedna jedna jabuka srednje veličine ima oko četiri grama vlakana, a također su bogate vodom, što ih čini idealnom namirnicom za mršavljenje.Budući da jabuke sadrže vlakna iu mesu i u kori, trebali biste biti sigurni da jedete oboje.

Nar

Nar je pun hranjivih tvari, a cijene ga zbog antioksidativnog i protuupalnog utjecaja. Ne postoje konačna istraživanja koja bi pokazala da vam plodovi ili sok od nara mogu izravno pomoći pri mršavljenju, ali imaju utjecaja na zdravlje crijeva, a ozdravljenje crijeva definitivno može pomoći kod gubitka kilograma.

Hrana začinjena chillijem

Variva i čorbe začinjene chillijem idealne su za hladnije jesenske dane. Chilli u kombinaciji s povrćem, grahoricama i nemasnim mesom može biti odličan saveznik u gubitku kilograma jer pritom ubrzava vaš metabolizam.

Prokulice

Prokulice dolaze iz iste skupine povrća kao i brokula, karfiol, kelj i kupus. Generalno, kupusnjače vam mogu pomoći u smanjenju upale u vašem tijelu, koje vam inače otežavaju gubitak kilograma.

Batat

Batat ili slatki krompir se često smatra boljom zamjenom za obično krompir. Iako sadrži veliku količinu škroba, ima i mnogo hranjivih sastojaka. Batat srednje veličine ima oko 103 kalorija, a sadrži između 60 i 75 posto vode. To znači da su oni zadovoljavajuća opcija za obroke i manja je vjerojatnost da ćete ih pretjerati.
prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh