Hrana i piće

BRZE PUTER KIFLICE mekane su kao duša, a peku se samo 8 minuta

Ovo je najbrži recept za nevjerovatno ukusne, sočne i mekane puter kiflice.

puter kiflice - press

Možete ih praviti i u slanoj i u slatkoj varijanti, a njihova najveća prednost pored neodoljivog ukusa, jeste i brzina pripreme. Prijatno!

Potrebni sastojci:

– 750 grama brašna
– 150 grama putera
– 1/2 litra mlijeka
– 50 grama svježeg kvasca
– 1 jaje
– malo šećera
– 125 g šećera u prahu (ako želite slanu varijantu, izbacite ovaj korak)
– 30–40 g otopljenog putera za premaz

Priprema:

Prokuhajte mlijeko pomiješano sa šećerom u prahu i puterom. Potom u smjesu dodajte svjež kvasac. Dodajte i so i brašno, pa umijesite glatko tijesto.

Od dobijenog tijesta oblikujte kiflice i filujte po želji, pa ih premažite otopljenim maslacom i poredajte na podmazan pleh. Prekrijte pamučnom krpom i ostavite da odstoje sat vremena na sobnoj temperaturi.

Prije pečenja svaku kiflicu premažite smjesom od umućenog jaja i malo soli. Pecite ih 8 minuta na 250 stepeni u prethodno zagrijanoj rerni, piše Pressmediabih.com.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh