Hrana i piće

Kada probaš tikvice NA OVAJ NAČIN nikad ih više nećeš praviti drugačije

Ono što je najbolje od svega je da većinu potrebnih sastojaka obično imamo kod kuće

Tikvice su izvanredno povrće – lagano, zdravo i ukusno, pružajući osveženje u odnosu na uobičajene priloge poput krompira i pirinča.

Postoji mnoštvo načina na koje možete uživati u tikvicama – punjene tikvice, tikvice kao zamena za špagete ili pohovane tikvice, da navedem samo neke.

Posebno su privlačne tikvice na grčki način, koje podsjećaju na klasične pohovane tikvice, ali se prave bez jaja, što ih čini idealnim izborom ako postite. Osim toga, priprema ovog jela je relativno jednostavna.Evo koje sastojke ćete trebati:

3 ili 4 tikvice
ulje po potrebi
120 grama belog brašna
60 grama kukuruznog brašna
dobro rashlađena voda
Priprema:

Tikvice narežite na tanke kolutove ili listove.
U šerpi pomiješajte kukuruzno i belo brašno te dodajte malo ulja. Dodajte tikvice u istu šerpu.
Poklopite šerpu i protresite je nekoliko minuta kako bi se brašno ravnomjerno rasporedilo.
Zagrijte dublju tavu s malo ulja.
Vadite tikvice iz šerpe jednu po jednu, ali prije nego što ih stavite u tavu, uronite ih na sekundu u drugu šerpu s ledenom vodom. Zatim ih stavite u tavu i kratko pržite.
Poslužite ih kao prilog uz meso ili samostalno uz salatu i sir,piše Srbijadanas
Uživajte u obroku!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh