Hrana i piće

Svaka domaćica treba da zna za ovaj trik sa bijelim mesom: Dodajte jedan tajni sastojak da ne bude tvrdo i suho

Obrada mesa je jednostavan proces koji nije teško savladati. Ipak postoje trikovi kada vam treba pomoć da ono ne bi bilo suho i tvrdo, piše Stvarukusa.rs

Evo jednog trika za pileće bijelo meso koje će vam sigurno pomnoći.

Pileće bijelo meso bogato je gvožđem, selenom, vitaminom B i cinkom. Spada u najzdravije ako se kuva, a interesantno je da 80% kalorija iz bijelog mesa dolazi iz proteina, a samo 20% iz masti, što je mnogo zdravije u odnosu na bilo koje drugo meso…

Bilo da ste na dijeti ili vodite računa o zdravlju kuhano ili pečeno belo meso je najbolji izbor, ali takva termička obrada može da ga isuši previše.

Bijelo meso jeste suho i gumeno ako se ne pripremi kako treba, a ako ga prekuvate ili izložite većoj temperaturi dodatno ćete pogoršati ukus.

Postoje cake koje će vam pomoći da čak i kuhano bijelo meso uvek bude sočno i ukusno. Prije nego što krenete sa kuhanjem, meso odledite skroz. Takođe, jako je bitno da ga ubacite u ključalu vodu, ako želite da bude savršenog ukusa.

Ova dva savjeta jesu bitna, ali najvažniji je treći, a to je dodavanje tajnog sastojka. On će vam pomoći čak i ako niste ispratili prethodna dva pravila u potpunosti.

U vodu koju ste stavili da proključa sipajte jednu kašičicu limunovog soka. Ovo obavezno uradite prije nego što dodate bijelo meso.

Ovaj jednostavan sastojak osiguraće da gotovo jelo bude mekano i sočno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh