Hrana i piće

Za bolji ukus palačinaka potreban jedan poseban sastojak

Palačinke su omiljena, brza poslastica svakome.

Palačinke - Recepti.com

Sem što mogu biti slatke, mogu biti i u slanoj varijanti pa ih je lijepo spremiti i za doručak.

Evo jednog recepta.

Sastojci za mekane palačinke:

3 šolje brašna, 2,5 šolje kisele vode, 1 kašika šećera, malo soli, 1/2 kašičice praška za pecivo, 1 kesica vanilin šećera,ulje

Priprema:

Pomiješati brašno sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i na vrh noža soli, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ređa kaša.Dodati jednu kašiku ulja i još malo promiješati.

Za pečenje palačinki najpogodniji je tiganj sa teflonskim dnom. U tiganj sipati nekoliko kapi ulja, pa kada se dobro zagrije, sipati oko pola kutlače tečne smjese, taman toliko da pokrije dno tiganja.

Kada se jedna strana palačinke ispeče, prevrnuti je na drugu stranu. Prije pečenja svake palačinke dodati u tiganj nekoliko kapi ulja, piše deltaportal.info,pišu Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh