Hrana i piće

Slavni kuhar upozorava da jaja nikada ne držite u frižideru, evo i zbog čega!

Britanski kuhar Džejms Martin nedavno se pojavio u emisiji „This Morning“ kako bi objasnio zašto nikada ne bi trebalo da držimo jaja u frižideru.

Jaja Dnevno.hr

Pedesetogodišnji britanski kuhar razgovarao je o kvalitetu jaja, koji je ključan za dobar pekarski proizvod. Razgovor se okrenuo tome kako mjesto gdje čuvate jaja može da promijeni njihov uticaj na različita jela.

Zatim je publici objasnio da su sva jaja porozna, zbog čega nikada ne stavljate jaja u frižider. Objasnio je da jaja na kraju „upijaju“ sve ukuse iz frižidera zbog teksture ljuske. Ohlađena jaja takođe nisu dobra ideja, jer hladna jaja nisu uvijek najbolja za pripremu hrane, pa ćete često u receptima vidjeti jaja na sobnoj temperaturi.

Međutim, čuvanje jaja u frižideru može produžiti njihov rok trajanja. Džejms je ranije podijelio svoje savjete za kuhanje sa fanovima i nedavno je rekao da bi margarin trebalo zabraniti. TV kuhar se našalio da ga toliko mrzi da želi da ga zauvijek ukloni sa polica supermarketa, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh