Hrana i piće

Ovako se pravi PJENASTI omlet – Topi se u ustima / Dekorativno jelo

Recept za pjenasti omlet…

Pjenasti omlet - screenshot / youtube

Sastojci:

  • 3 jaja
  • biber
  • sol
  • origano
  • ulje

Priprema:

Razdvojiti žumance i bjelance.

Žumance umutiti žicom, a bjelance mikserom umutiti u čvrsti snijeg, zatim sjediniti smjese.
Dodati prstohvat soli i bibera.

Ugrijati tavu na laganoj vatri i dodati 1 supenu kašiku ulja.
Kada izlijemo smjesu u tavu spatulom je raširiti, zatim pokriti tavi i ostaviti na laganoj vatri 5 minuta.

Presaviti omlet i opet pokriti i ostaviti na laganoj vatri 3-4 minute.

Proces pripreme pogledajte u videu ispod:

Posuti origanom.

U pjenasti dio omleta staviti sir…

Servirati po želji.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh