Hrana i piće

STARI JUGOSLOVENSKI ZA NAJSOČNIJI UKUS IKADA: Ovako spremljena popara biće ponovo doručak broj 1 na vašoj trpezi

Popara je stari jugoslovenski doručak koji je danas pomalo zaboravljen.

Nekada su svi uživali u obroku koji je napravljen od starog hljeba i sira, generacije su se gajile na taj način, a danas skoro da djeca i ne znaju šta je popara

Domaćice Jugoslavije su dobro znale recept za najukusniju starinsku poparu, a vi ukoliko želite da isprobate ovaj specijalitet, nećete se pokajati.

Sastojci:

pola bajatog hljeba
1 šolja mlijeka
3 čaše vode
1-2 kriške sira
so

Priprema:

Hljeb isecite na kockice i stavite u šerpu. Sipajte mlijeko i vodu i promiješajte. Dodajte izdrobljen sir i posolite ako sir nije slan. Kuhajte dok hljeb ne upije tečnost. Servirajte toplo.

Popara je tradicionalno jelo koje polako pada u zaborav, a pored toga što se lako i brzo sprema, jedna od glavnih karakterstika je to što je nevjerovatno jeftina, tako da vam za ovaj doručak ne treba skoro ništa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh