Hrana i piće

PUNJENI HLJEB: Domaće mekano tijesto, povrće i sir koji se razvlači – recept koji morate da probate

Hljeb koji će obožavati cijela porodica.

Punjeni hljeb - stvarukusa.rs

Vjerujemo da ste do sada isprobali razne recepte za punjeni hljeb, koji se najčešće prave od starog hljeba, tako što odsječete vrh vekne, izdubite sredinu i napunite meso ili povrćem. Međutim, da li ste nekada probali da napunite domaći hljeb. Upravo takav recept danas dijelimo sa vama. Mekano domaće tijesto u kombinaciji sa povrćem i sirom je dobitna kombinacija.

Sastojci:

200 ml toplog mlijeka
25 ml maslinovog ulja
1 jaje
1 kašika šećera
1 kašičica soli
2 kašičice suhog kvasca
360 g brašna

Nadjev:

100 g kukuruza
1/2 zelene paprike
1/2 crvene paprike
200 g feta sira
100 g rendanog kačkavalja
bosiljak, so

Za premazivanje:

1 žumance
susam

Priprema:

Pomiješajte mlijeko, ulje, jaje, so, šećer i kvasac. Umutite žicom pa dodajte brašno i miješajte špatulom. Pokrijte i ostavite 40 minuta da odmara. Za to vrijeme u činiji pomiješajte sve sastojke za nadjev. Povrće isjeckajte na kockice, kao i fetu.

Nadošlo tijesto istresite na pobrašnjenu površinu pa premesite. Rukama ga razvucite u oblik kruga, kao da pravite tijesto za picu. Stavite 2/3 nadjeva, pa uhvatite ivice tog kruga i zatvorite na vrhu (formirajte oblik kupe). Zatim malo pritisnite rukama testo ponovo praveći krug. Ostatak nadjeva rasporedite odozgo po sredini. Ivice premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite 25 minuta na 180°C, piše Stvar ukusa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh