Hrana i piće

Ovaj umak za tjesteninu proglašen je najboljim na svijetu, a ima samo tri sastojka – isprobajte!

Italijanska kuharica Marcella Hazan, preminula je 2013. godine, ali u kulinarskom svijetu ostavila je mnogo toga iza sebe.

Tjestenina - Raport.ba

Osim puno recepata, svoje znanje i vještine prenosila je na druge, pa je i danas vrlo cijenjena. U jednoj od mnogobrojnih kuharica koje je napisala otkrila je koji je to umak za tjesteninu, prema njoj i njezinim kolegama, najbolji na svijetu, a iznenadila je činjenica da isti sadrži samo tri sastojka. Osim što je ovaj umak znatno jeftiniji od drugih, možete ga pripremiti u većim količinama i pohraniti u staklenke, piše Raport.

Pelati, luk i velika količina maslaca – to je sve što vam treba da umak za tjesteninu bude ukusan, prenosi Mirror njezin recept iz 1992. Sve što trebate napraviti je nasjeckati luk, popržiti ga na tavi, dodati pelate i kada oni puste svoju tekućinu dodate maslac. Sve pirjate 45 minuta. Iako je vrlo jednostavan, ovaj umak je i proglašen najboljim na svijetu i od strane Delish magazina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh