Hrana i piće

PILETINA U TORTILJI IZ RERNE: Izgleda kao pohovane palačinke, a sir koji se topi daje poseban šmek

Piletina sa kuhanim jajima u tortilji je odlično jelo, a kada se pospe sirom i zapeče u rerni postaje još bolje.

Piletina - PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY

Odličan prijedlog za večeru na brzinu, a nije nešto što ste pravili i što vam se ne jede. Ovo jelo sadrži omiljene sastojke i uspijeva svima. Poslužite sa salatom, a odlična je i zakuska kada vam dođu prijatelji, a vi želite da pokažete kako ste odlična domaćica.

Sastojci:

6 tortilja
300 g pilećeg filea
3 kuhana jajeta
3 sirova jajeta
200 g tvrdog sira
100 g paradajz sosa
100 ml pavlake za kuhanje

Priprema:

Meso skuhajte, pa isjecite zajedno sa kuvanim jajima. Pomiješajte, pa začinite. Svaku tortilju premažite paradajz sosom, stavite nadjev, pa pospite bogato rendanim sirom. Urolajte i poređajte u pleh koji ste premazali istopljenim puterom. Umutite sirova jaja sa pavlakom za kuhanje i začinite majčinom dušicom. Sipajte preko rolata i pospite rendanim sirom. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, prenosi Stvar ukusa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh