Hrana i piće

Kuglice od keksa i oraha gotove za 10 minuta – pravit ćete duplu mjeru

Kuglice od keksa i oraha idealne su za slavsku poslaticu, jer se lako prave, ne moraju da se peku i odmah su spremne za služenje.

Kuglice od keksa i oraha - PRINTSCREEN/YT/ RICETTE FATTE IN CASA

Sitni kolači se brzo prave i obično se ne peku. Uspievaju i manje iskusnim domaćicama, jer je priprema vrlo jednostavna. Jedan od takvih kolača su i ove kuglice od keksa i oraha uvaljane u kokos. Lagani zalogaji koji će sigurno očas posla nestati sa vaše slavke trpeze, piše Stvar ukusa.

Sastojci:

300 g mljevenog keksa
2 kašike sjeckanih oraha
2 kašike kokosovog brašna
120 ml slatke pavlake
3 kašike krema od lješnika
80 g putera

Za dekoraciju:

kokos

Priprema:

U mljeveni keks dodajte sjeckani orah, kokosovo brašno i nemućenu slatku pavlaku. I posebnoj činiji sjedinite 3 kašike krema od lješnika i rastopljeni puter, da dobijete glatku smjesu. Pomiješajte sa keksom i sve dobro sjedinite. Ukoliko bude potrebe dodajte još malo slatke pavlake radi lakšeg miješanja. Rukama oblikujte kuglice i potom ih uvaljajte u kokos ili mrvljene orahe po želji. Kuglice ne morate da hladite odmah su spremne za posluženje, piše Stvar ukusa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh