Hrana i piće

NAJJUKUSNIJI IKAD: Grah na italijanski način, ovakvo jelo još niste probali! (RECEPT)

Pasulj tetovac spremljen na italijanski način izvanredan je ručak za jelovnik bez mesa!

300 g pasulja “tetovca”
3-4 glavice luka
500 gr paradajza, (oljuštenog)
1/2 kašičice šećera
2 šolje iseckanog peršuna
1 kašičica origana
ulje so
biber

Uputstvo:

Potopiti pasulj oko 2 sata, zatim ga obariti u slanoj vodi i kad je dobro skuvan, ocijediti. Na ulju malo propržiti isjeckan na krupne komade crni luk. Dodati paradajz, šećer i pasulj, origano, so i biber i sve kuvati na vrlo tihoj vatri oko 20 minuta. Na kraju dodati peršun.

Ako se posti na vodi, izostavi se ulje, a baren pasulj se kuva sa paradajzom i ostalim sastojcima malo duže, da bi se luk skuvao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh