Hrana i piće

BRZINSKI KOLAČ SA KOKOSOM I VIŠNJAMA: Nevjerovatno mekan i sočan, osvaja ukusom! (RECEPT)

Lagani kolač koji se brzo pripremi a još brže pojede. Ako ste ljubitelj kokosa obavezno ga pripremite.

Sastojci:

50 gr kokosa
100 ml mleka
Kora:

4 kom belanca
4 kašike šećera
8 kašika kokosa
2 kašike bezglutenskog Priprema:

50 gr kokosa preliti sa 100 ml mleka i ostavite sa strane dok pripremite ostalo.
Za koru umutite bulenaca u sneg, te dodajte preostale sastojke.
Pecite na 180 Celzijusa oko 15-ak minuta.
Za fil 1 višnje, šećer,vodu staviti u šerpu da prokuva i kuvajte oko 2-3 minuta.
Dodajte umućen puding i kuvajte još oko 3-4 minuta uz neprestano mešanje.
Vreo fil nanesite na hladnu koru i ostavite da se hladi.
Za fil 2 mleko stavite da prokuva.
Žumance sa šećerom dobro umutite i dodajte u to puding.
Sve fino umutite i sipajte u provrelo mleko.
Skuvajte kremu i potpuno ohladite.
Ohlađen fil umutite mikserom,dodajte onaj kokos na početku recepta i sve fino sedinite.
Pavlaku umutite u šlag i pola smese dodajte u žuti fil, a pola preko žutog fila.
Znači preko ohlađenog fila s višnjama ide žuti fil,pa preostali šlag.
Pospite kokosom,piše Stil


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh