Hrana i piće

AKO ŽELITE NEŠTO DRUGAČIJE NAPRAVITE OVU PITU SA SPANAĆEM: Sa jednim trikom biće ukusnija, a ne trebaju vam kore ni tijesto

Umjesto klasične sa korama napravite ukusnu pitu sa spanaćem od palačinki.

Pita - BAKINA I DEKINA KUHINJA

Do sada ste uvijek koristili gotove kore ili tijesto kako biste napravili savršene pite. Ali za ovu su vam potrebne palačinke, jelo koje svi obožavamo. Mekana i ukusna pita sa spanaćem postaće vaš prvi izbor. Samo ispecite palačinke, nafiluje, a onda prelijte sa jogurtom i sirom. Iznenadiće vas ukus, ali i priprema koja je laka i uspijeva svima.

Sastojci:

8 palačinki

Za nadjev:

300 g sira
2 kašike kačkavalja
100 g spanaća ili blitve (može smrznut 6 kolutova)
1 jaje
1 kašika kisele pavlake

Za preliv:

1 jaje
200 ml jogurta
100 ml mlijeka
2 kašike rendanog kačkavalja

Priprema:

Napravite palačinke, a zatim sir izmrvite, pa dodajte jaje, spanać, kačkavalj i pavlaku i sve dobro sjedinite. Svaku palačinku nafilujte sa 2 kašike nadeva. Prekolopite palačinke da dobijte kvadrat, prvo 2 strane, a zatim i druge 2 preko. Ređajte u nauljen pleh. Zatim napravite preliv, tako što ćete umutiti jaje, pa dodajte jogurt, mlijeko i malo ulja. Sjedinite i dodajte sir, pa promiješajte. Prelijte preko palačinki. Pecite na 220°C oko 40 minut, piše bakinaidekinakuhinja.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh