Hrana i piće

NAJKREMASTIJA ČORBA OD KARFIOLA, PRAKTIČNO BEZ KALORIJA: Sprema se brzo i lako, krcata je zdravim sastojcima, a NE GOJI!

Recept za krem čorbu od karfiola koja će vas lijepo zagrijati u hladnim danima.

Čorba od karfiola - SHUTTERSTOCK/NADA54

Ako vodite računa o figuri, ovo je idealno jelo za vas! Čorba od karfiola će vas savršeno ugrijati u hladnim zimskim danima, obiluje zdravim sastojcima, a praktično uopšte ne goji.

Bonus je i što se priprema za manje od pola sata!

Sastojci:

1 kg karfiola
60 ml maslinovog ulja
60 g putera
2 grančice majčine dušice
100 g crnog luka
4 čena bijelog luka
5 dcl pavlake
5 dcl vode
so
bijeli biber u prahu

Priprema:

Operite karfiol i podijelite ga na cvijetove. U šerpu sipajte maslinovo ulje, dodajte puter i istopite. U rastopljeno dodajte majčinu dušicu, sitno sjeckan crni i bijeli luk, dinstajte 5 minuta. Umiješajte pripremljene cvjetove karfiola i pržite na laganoj vatri 10 minuta. Dodajte pavlaku i vodu i kuhajte dok povrće ne omekša. Čorbu usitnite u blenderu uz dodatak soli, ulja i mljevenog bijelog bibera, dok se ne dobije kremasta smjesa. Sipajte čorbu u činiju, a preko dekorišite cvijetovima karfila i, po želji, pospite peršunom, piše Stvar ukusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh