Hrana i piće

NE MORATE DA PALITE RERNU KAKO BISTE DOBILI SAVRŠENO HRSKAV PEČENI KROMPIR: Sa ovim receptom dobit ćete savršen prilog

Pečeni krompir je prilog koji svi vole, a sada kod kuće napravite tako da bude hrskav i sočan.

Krompir - PRINTSCREEN/YT/ SPICE BANGLA

Sada kod kuće možete da napravite krompir bolji nego iz restorana. Na umijeću bi vam pozavidjeli i iskusni kuhari, a priprema je baš laka. Pečeni krompir je odličan prilog mesu, a ako poslužite i salatu dobit ćete kompletan obrok koji će svi obožavati.

Pečeni krompir se odlično slaže sa pečenjem, ali možete da napravite i krmenadle. Ako do sada niste znali, pročitajte kako se najbolje čuva krompir.

Sastojci:

1 kg krompira
1 kašičica soli
3 čena bijelog luka
malo svježeg ruzmarina
4 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice začinske paprike

Priprema:

Krompir operite i isjecite na pola. U ključalu vodu sipajte so i stavite krompir. Kuhajte 10 minuta. Ruzmarin i bijeli luk sitno iscjekajte. U tiganj sipajte ulje, pa kad se zagrije dodajte luk i ruzmarin. Dinstajte dok luk ne dobije braon boju. Krompir stavite u posudu, procijedite ulje preko, posolite i pobiberite, pa sipajte začinsku papriku. Dobro sjedinite, pa stavite u tepsiju obloženu pek papirom. U tiganju u kom ste dinstali luk i ruzmarin pecite i krompir, samo dospite ulje. Pecite nekih 15-20 minuta, a na 5 minuta okrećite, piše “Stvar ukusa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh