Hrana i piće

Kolač gotov za 30 minuta – domaći baunti koji se ne peče, ukusan kao original

Na spisku čokoladica koje svi vole, vrlo visoko se kotira baunti.

Domaći baunti - Screenshot

Čokolada sa kokosom je nepogrešiva kombinacija, a ako želite možete je i sami napraviti, tako da bude još bogatija ukusom, a da vam pri tome ne oduzme previše vremena.

Domaći baunti po ovom receptu stiže za pola sata, nema čak potrebe ni da uključite rernu.


Potrebno:

500ml mlijeka
6 kašika šećera
6 kašika griza
100g maslaca ili margarina
100g kokosa
220g petit keksa
200g čokolade za kuhanje
200ml slatke pavlake
1 kašika ekstrata ruma po želji

Priprema:

Koristite pravougaoni kalup dimenzije 20 x 18. Poredati keks.

U šerpi pomiješati mlijeko, 6 kašika šećera i 6 kašika griza. Kuhajte uz miješanje. Sklonite sa vatre i dodajte 100 grama maslaca ili margarina. Dodati 100 grama kokosa i izmiješati. Vruć fil sipati preko keksa i rasporediti – poravnati. Dodati još jedan red keksa, prenosi “Noizz“.

Zagrijati pavlaku do vrenja (ne treba da provri) pa dodati izlomljenu čokoladu. Miješati dok se ne otopi. Po želji dodati kašiku ruma. Preliti preko kolača i ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi, zatim staviti u frižider da se stegne.

Izvor: Kuvajmo lako


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh