Hrana i piće

Desert koji uspijeva svaki put: Pita od kikirikija i Orea koja se ne peče

Jede vam se nešto slatko? Kako ove godine nema Adventa u Zagrebu na kojem možemo probati nove razvikane slastice, pravo je vrijeme da iskušate svoje umijeće u kuhinji.

index

Da se ne namučite previše pronašli smo savršeni recept – sadrži Oreo kekse i maslac od kikirikija te se ne peče.

Zar može bolje? Pa krenimo.

Riječ je o piti od maslaca od kikirikija, a sama priprema traje 10 minuta, no kolač će neko vrijeme morati provesti u hladnjaku.

Sastojci:

2.5 šalice smrvljenih Oreo keksa

Pola šalice otopljenog 250 grama krem sira sobne temperature

1 šalica glatkog kikiriki maslaca

1 šalica šećera u prahu

1 šalica slatkog vrhnja, hladnog

Postupak:

Pomiješajte smrvljene kekse i otopljeni maslac, a dobivenu smjesu utisnite dobro u kalup promjera 20 do 22 centimetra,piše index.

U velikoj zdjeli istucite krem sir električnim mikserom srednjom brzinom dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte maslac od kikirikija i šećer te miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Dodajte slatko vrhnje i miješajte niskom brzinom dok ne dobijete jednoličnu smjesu, a potom povećajte brzinu na najveću kako biste dobili gustu i pjenastu smjesu.

Dobivenu smjesu rasporedite po podlozi od keksa. Kolač stavite u hladnjak na bar šest sati ili preko noći.

Prije posluživanja ukrasite ga šlagom, otopljenim maslacem od kikirikija, mrvicama čokolade, nasjeckanim kikirikijem ili čime već želite.

Uživajte!


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh