Hrana i piće

Recept za domaći ptit ber keks kod kuće

Po vaš omiljeni keks više ne morate da idete u prodavnicu, možete ga jednostavno napraviti kod kuće.

Domaći ptit ber keks - Bakina i dekina kuhinja

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 100 g putera
  • 50-100 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • ekstrakt vanile

Priprema:
U posudu ubacite omekšali maslac, pa ga umutite sa prah šećerom i dodajte jaje, pa sve izjednačite. Dodajte ekstrakt vanile i brašno sa praškom za pecivo. Zamijesite testo i stavite u kesu i u frižider par minuta. Oklagijom razvucite tanko, pa nožem za picu ako ima reckice još bolje, isjecite pravougaonike veličine keksa. Poređajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Viljuškom svaki keksić izbodite i pecite na 190°C oko 20 min. da malo porumene.

Ako u keks stavljate 100 g šećera (ja sam 50) onda pleh u rerni stavite za jedan nivo više da ne izgore odozdo, piše “Bakina i dekina kuhinja“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh