Hrana i piće

Recept za jednostavan domaći paradajz sos

Jednostavna priprema domaćeg paradajz sosa obogatit će vaša jela.

Paradajz sos - Stvarukusa.rs

Ako spremate ćufte, špagete bolonjeze ili nešto drugo ovaj sos se odlično uklapa.

Sastojci:

  • 6-8 kašika maslinovog ulja
  • ½ velikog crvenog luka, sitno sjeckanog
  • 2 čena bijelog luka
  • so i biber
  • 2×400 g isjeckanog pelata
  • 200 ml bujona od povrća (kocka supe)

Priprema:

U tiganju zagrijte maslinovo ulje i dodajte sitno sjeckani crni luk pa pržite nekih 5 minuta. Dodajte cijeli čen bijelog i kuhajte još oko minut. Posolite i pobiberite. Zatim u luk dodajte pelat i bujon. Neka se lagano krčka nekih 40 minuta. Možete dodatno začiniti, zavisi od vašeg ukusa, piše “Stvar ukusa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh