Hrana i piće

Japanska kajgana: Najukusniji način pripreme jaja na svijetu

Vazdušasta tekstura i neodoljiv spoj ukusa.

Japanska kajgana - Stil.kurir.rs

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 1 kašičica pirinčanog vina za kuhanje
  • 2 kašičice soja sosa
  • prstohvat šećera
  • malo supe iz kesice razmućene u vrlo malo vode (dovoljna je jedna kašika)
  • malo putera

Priprema: Jaja, pirinčano vino, šećer i malo supe razmućene u vodi pomiješajte u vanglici, ali vodite računa da se ne napravi pjena, piše “Stil“.

U tiganju rastopite malo putera na srednjoj temperaturi i sipajte otprilike trećinu smjese. Kad smjesa malo očvrsne, pomoću štapića motajte u rolat prema sredini. Na prazan prostor u tiganju sipajte pola preostale smjese, pa kad očvrsne, rolat namotajte nazad. Ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu od jaja.

Vodite računa da se jaja dobro ispeku!

Po želji, dok su je smjesa od jaja još rovita, sipajte malo rendanog kačkavalja ili izmrvljenog sira – biće još ukusnije!

Ovako izgleda proces pripreme:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh