Hrana i piće

Sirova voćna torta zbog koje nećete imati grižnju savjest

Nakon praznika koji su mahom obilovali masnom i teškom hranom, mnogi ljudi se odreknu slatkiša. Ipak, uz recept poput ove voćne torte, koja se ne peče, nećete imati grižnju savjesti a moći ćete da uživate u carstvu ukusa.

Za podlogu vam je potrebno:

1/2 šolje ovsenih pahuljica

1/2 šolje badema u listićima

5 svježih hurmi, bez koštica

1 kašičica ekstrakta vanile

Za fil vam je potrebno:

2 šolje indijskog oraščića (prethodno umočene sat vremena i potom isprane)

1/2 šolje svježih jagoda (ili drugog voća)

1 zrela banana

1 šolja sojinog ili bademovog mlijeka

5 kašičica kokosovog sirupa

Sok od pola limuna

1 kašičica ekstrakta vanile

1/2 šolje kokosovog ulja, otopljenog

Med

Priprema:

Na dno okruglog kalupa, obima oko 18 centimetara, stavite papir za pečenje. Zatim u blenderu sameljite ovsene pahuljice i bademe, a potom dodajte preostale sastojke. Smjesa bi trebala da ima teksturu nalik testu. Dobijenu smjesu utisnite u kalup oblikujući podlogu za tortu.

Indijske oraščiće sameljite u blenderu. Dodajte jagode, narezanu bananu, soijno mlijeko, med, sok limuna, ekstrakt vanile (po ukusu) i kokosovo ulje. Sve dobro pomješajte i provjerite da li vam je dovoljno slatko. Prema ukusu dodajte ekstrakt vanile, piše “Noizz“.

Dobijenu smesu ulijte u kalup i sve stavite u zamrzivač na minimalno četiri sata. Desetak minuta prije posluživanja, kolač izvadite iz zamrzivača, ukrasite ga jagodama i uživajte u fantastičnom ukusu, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh