Hrana i piće

OMILJENA JESENJA “POSLASTICA” Evo kako da savršeno ispečete kestenje

Kad kestenje bude pečeno, stavite ga na tanjir, prekrijte krpom i ostavite nekih pet minuta da odstoji

Kestenje - Telegraf.rs

Da biste ispekli kestenje nije potrebna nikakva velika mudrost. Ipak, mnogi izbjegavaju da to rade kod kuće jer im se čini kao previše posla, prenosevijesti.me.

Za početak, potrebno vam je svježe kestenje i jedan nož. Svaki kesten zasjecite po širini, sve dok se ljuska lijepo ne rastvori.

Potom, prebacite rasječene kestenove u šerpicu, dodajte vodu i malo posolite. Pustite da se krčka dok ne provri, a potom kestenje izvadite iz vode, prebacite u tepsiju i stavite u rernu zagrijanu na 220 stepeni da se peče 15 minuta.

Kad kestenje bude pečeno, stavite ga na tanjir, prekrijte krpom i ostavite nekih pet minuta da odstoji. Ovo će vam olakšati čišćenje. Uživajte!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh