Bebe i djeca

Bolničarka upozorila na najopasniju namirnicu za djecu

Kad razmišljamo o hrani koja može izazvati gušenje kod djece, mnogim ljudima prvo na pamet padnu grožđe, kokice ili tvrdi bomboni.

Međutim, prema mišljenju bolničarke i mame troje djece Nikki Jurcutz, jedna namirnica može najviše ugroziti život našeg djeteta.

Kako je Jurcutz objasnila na svom Instagram profilu Tiny Hearts Education, gdje redovno objavljuje savjete za roditelje, hrenovke se nalaze na popisu visokorizične hrane za bebe i djecu zbog svoje strukture koja doslovno može blokirati dušne puteve i izazvati gušenje.

“Ako biste dizajnirali savršeni čep za djetetove dišne ​​puteve, ne biste mogli odabrati nijednu bolju hranu od hrenovke. To je hrana visokog rizika od gušenja o kojoj se ne govori dovoljno, prenosi Index. Naime, upravo je hrenovka savršenog oblika i teksture da blokira djetetove dišne ​​putove”, objasnila je u videu.

Isto tako, roditeljima je dala savjet kako mogu pravilno narezati hrenovku ako je ipak misle posluživati svome djetetu, a da pritom smanje rizik od gušenja koliko je god moguće,pišu Vijesti

“Nemojte je rezati na krugove kada je poslužite svome djetetu”, rekla je Jurcutz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh