Bebe i djeca

Da li je ovo medicinski fenomen? Žena rodila braću blizance, ali jedan je bio 10 godina stariji

Ponosna majka svog novorođenog sina nazvala je Tongtong, što u prevodu znači Isto.

beba -pixabay

Kineskinja koju lokalni mediji zovu samo gospođa Vang, rodila je zdravog dječaka iz zamrznutog embriona 10 godina po rođenju prvog sina. Oba embriona su nastala u istom ciklusu vantjelesne oplodnje, s tim što je jedan odmah usađen, a drugi je bio zamrznut.

Prema objavama na društvenim mrežama iz Ginekološke klinike u Hubeju, gospođa Vang je u utorak rodila zdravog dječaka, koji je zajedno sa starijim sinom začet postupkom vantjelesne oplodnje 2009. godine od iste jajne ćelije i sperme.

Sa medicinske tačke gledišta, Lulu i Tongtong su braća blizanci – napisao je u objavi dr Zeng Ji, specijalista za vantelesnu oplodnju u Klinici u Hubeju.

Četrdesetjednogodišnja gospođa Vang je pet godina pokušavala da dobije potomstvo, prije nego što se odlučila za postupak vantjelesne oplodnje. Prvi sin, Lulu, rođen je 2010. godine, a drugi embrion je zamrznut.

Ponosna majka svog novorođenog sina nazvala je Tongtong, što u prevodu znači Isto.

Na video-snimcima sa porođaja čuje se kako osoblje pozdravlja Tongtonga riječima – Konačno se srećemo poslije 10 godina.

I Lulu i njegov novorođeni brat blizanac imali su na rođenju isto kilograma i rođeni su carskim rezom. Sretni otac je naveo da su se odlučili da “odmrznu” embrion jer je Lulu tražio da dobije brata ili sestru, prenosi “Srbija danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh