Bebe i djeca

11-mjesečna beba završila u bolnici jer je popila previše vode

Pedijatri ne preporučuju davanje vode bebama mlađima od šest mjeseci, čega je većina roditelja i svjesna.

Beba - Blogspot

Koliko god mislili da im malo vode, pogotovo sada u ljetnim mjesecima neće štetiti, treba biti oprezan, jer popije li vaše dijete previše vode, posljedice mogu biti kobne, tvrde liječnici, prenosi Index.

Na teži je način to naučila Katie Gorter, mama 11-mjesečne djevojčice Elly, koja je završila u bolnici zbog tzv. trovanja vodom.

“Trovanje vodom postoji i može se dogoditi tako lako. Moja je Elly jučer otkrila da može piti vodu za kupanje. U tom trenu nisam previše razmišljala, a malo kasnije smo jurili po hitnu pomoć. Postala je letargična, počela je povraćati, teško disati. Imala je toliko vode u sebi da su joj se pluća stisnula. Čak i kod starijih beba poput Elly, koja će sljedećeg mjeseca navršiti godinu dana, trebalo bi biti oprezan s unosom vode”, napisala je u svojoj objavi na Facebooku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh