Bebe i djeca

U Italiji dječak rođen dva mjeseca nakon svog brata blizanca

Alessandro je rođen 24. decembra, a njegov brat blizanac Andrea 22. februara

No image - Haber.ba

Na sjeveru Italije, blizu Monze četrdesetogodišnja trudnica koja je nosila dvojke, je morala biti hitno hospitalizirana u decembru 2018. godine. Tada je rodila sina kojeg je nazvala Alessandro, nedonošče teško 800 grama rođeno u 24. sedmici trudnoće.

Zahvaljujući medicinskoj ekipi posteljica je ostala netaknuta te se brat blizanac nastavio razvijati u majčinoj utrobi. S medicinskog stajališta to je bila izuzetno složena trudnoća, ali je sretno završila 60 dana poslije kada je u osmom mjesecu trudnoće (33 sedmica) rođen tri kilograma težak Andrea.

– Dva dječaka, blizanca rođena su u razmak od dva mjeseca, Alessandro je rođen 24. decembra, a njegov brat Andrea 22. februara, što je izuzetno rijetka pojava – objavio je direktor porodilišta na sjeveru Italije i dodao:

– Cijela se porodica se dobro osjeća. Ovo je prvi takav slučaj s kojim smo se susreli – objavila je uprava bolnice iz grada Monze blizu Milana.

Iako blizanci, oni nemaju isti datum rođenja, što je zadalo glavobolju administrativnim službama u trenutku pisanja izvoda iz matične knjige rođenih,prenosi Faktor


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh