Posao

Prosječna plata u Hrvatskoj u februaru iznosila skoro 1.300 eura

Prosječna februarska neto plata u Hrvatskoj iznosila je 1.248 evra, što je nominalno više za 0,7 odsto…

biznis.ba

Prosječna februarska neto plata u Hrvatskoj iznosila je 1.248 evra, što je nominalno više za 0,7 odsto, a realno za 0,5 odsto u odnosu na januar, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS) na svom vebsajtu.

Na godišnjem nivou, prosječna hrvatska neto plata je nominalno viša za 12,8 odsto, a realno za 8,4 odsto u odnosu na februar 2023.

Najveća prosječna mjesečna neto zarada po zaposlenom u pravnim licima za februar 2024. godine isplaćena je u djelatnosti Proizvodnja osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih preparata i iznosila je 2.823 evra, navodi se u saopštenju, prenosi b92.

Nasuprot tome, najniža prosječna neto plata u Hrvatskoj od 837 evra je u februaru registrovana u delatnosti Proizvodnja odjeće.

Medijalna neto plata u Hrvatskoj za februar je bila 1.044 evra, što znači da polovina zaposlenih u Hrvatskoj zarađuje manje od pomenute sume.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh