Posao

Vlasnik bh. firme radniku poklonio Golf 6: Ponosni smo što te imamo

Inspirirajuća priča koja će vam vratiti vjeru u nesebičnost i zahvalnost – desila se u Srebreniku, u sklopu firme za preradu i ugradnju lima “Bekrić d.o.o.”.

Vlasnik bh. firme radniku poklonio Golf 6 - biznisinfo.ba

Adnan Bekrić, vlasnik ovog uspješnog preduzeća, odlučio je iznenaditi jednog od svojih najvrijednijih radnika, Edmira Džaferovića, piše Biznisinfo.

Džaferović, dugogodišnji zaposlenik i pouzdan član tima, nije samo obavljao svoj posao temeljito, već je uvijek išao korak dalje kako bi pomogao firmi da raste i razvija se. Njegova predanost, stručnost i radna etika istaknuli su ga kao izvanrednog radnika.

U znak zahvalnosti za sve što je Džaferović učinio za firmu “Bekrić d.o.o.”, Adnan Bekrić, vlasnik firme, donio je odluku koja će zasigurno ostati urezana u sjećanju svih prisutnih.

Na posebnom okupljanju u prostorijama firme, pred nekoliko zaposlenika i kolega, Bekrić je uručio je ključeve automobila Volkswagen Golf 6 Edmiru Džaferoviću, te mu je poklonio i bon u iznosu od 1.000 KM na benzinskoj pumpi “Bingo petrol”, javio je Radio Studio d.

– Edmir Džaferović naš je vjerni zaposlenik od prvog dana, sa nama je već deset godina. Česte promjene radne okoline danas su svakodnevnica i samim time ovolike godine vjernosti prava su rijetkost. Ovim skromnim poklonom odajemo priznanje njegovom doprinosu za uspjeh naše firme. Njegova predanost i naporan rad inspiracija je svima. Ponosni smo što u našem timu imamo nekog poput njega – rekao je Bekrić tokom emotivnog trenutka predaje ključeva.

Džaferović nije mogao sakriti svoje iznenađenje i radost.

– Ovo je nevjerovatan dar, i ne znam šta reći. Hvala, gospodine Bekrić. Ovo će mi zauvijek ostati u sjećanju – istaknuo je Džaferović.

Ovaj nesebičan čin svakako će ostati zapamćeni kao primjer kako se dobar rad i predanost prepoznaju i nagrađuju u poslovnom svijetu. Osim što je dobio automobil, Edmir je dobio i snažnu potvrdu da njegov trud vrijedi.

Cijela priča podsjeća nas na važnost prepoznavanja i nagrađivanja izvanrednih zaposlenika u svim sferama života. Adnan Bekrić i firma “Bekrić d.o.o.” ne samo da su dobili odanog radnika, već su i pokazali kako zahvalnost i velikodušnost mogu stvoriti pozitivan radni okoliš i osnažiti zajednicu.

Ova inspirirajuća priča iz Srebrenika služi kao podsjetnik da se dobar rad i predanost isplate, i da geste poput ove mogu napraviti veliku razliku u životima ljudi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh