Posao

BiH: Prosječna mjesečna bruto plata viša za 9,5 posto

Prosječna mjesečna bruto plata po zaposlenom u pravnim licima u BiH u prvih šest mjeseci ove godine iznosila je 1.664 KM, dok je u istom periodu prošle godine iznosila 1.520 KM.

Novac - BHRT

Prosječna mjesečna bruto plata u prvom polugodištu ove godine u odnosu na prvo polugodište prethodne godine nominalno je viša za 9,5 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Za period od jula do decembra 2021. godine prosječna mjesečna bruto plata po zaposlenom u pravnim licima iznosila je 1.564 KM.

Za drugi kvartal ove godine prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u pravnim licima u BiH iznosila je 1.105 KM, a u prvom kvartalu 2022. godine iznosila je 1.065 KM, što pokazuje da je prosječna mjesečna isplaćena neto plata u drugom kvartalu 2022. godine nominalno viša za 3,8 posto u odnosu na prvi kvartal, piše BHRT.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh