Posao

Osam najplaćenijih poslova od kuće: Godišnja primanja često su veća od 200.000 KM

Fleksibilno radno vrijeme, rad od kuće, kreiranje vlastitog radnog vremena – poslovi koji nude takve uvijete postali su sve traženiji u zadnje vrijeme. Zbog tehnološkog razvoja i okretanja prema posvemašnjoj digitalizaciji, ovakav oblik rada postao je vrlo popularan osobito među mlađim generacijama, a nemali je broj onih koji uz takav način rada imaju i pozamašna primanja.

No image - Haber.ba

IT, finansije, marketing, ali i medicina samo su neki od sektora koji već sada radnicima omogućavaju način rada poznatiji pod nazivom freelance. Svjetski poznata internetska stranica za ponudu poslova Glassdoor izdvojila je nekoliko najplaćenijih poslova koji možete raditi iz udobnosti vlastitog doma.

Doktori

Godišnja plaća: od 119.000 do 303.000 dolara

Prema navodima CNBC-a kako bi ljekari mogli obavljati posao freelancera ipak moraju imati nekoliko godina iskustva i treninga u realnom sektoru.

Senior softverski inženjer

Godišnja plaća: od 94.000 do 166.000 dolara

Zbog svog iskustva i u najvećoj mjeri poznavanja većeg broja programskih jezika, osoba s ovim statusom najidealnija je za samostalni rad.

Direktor odnosa s klijentima

Godišnja plaća: od 76.000 do 160.000 dolara

Direktor odnosa s klijentima pomaže u održavanju dugoročnih odnosa s klijentima i pronalaženju rješenja za sve njihove probleme, a zbog prirode svog posla on ne mora biti stalno zaposlen u nekoj agenciji ili kompaniji.

UX dizajner

Godišnja plaća: od 62.000 do 130.000 dolara

Prema Glassdooru, UX dizajneri zaduženi su za vizualni identitet proizvoda ili brenda. Iskusni radnik u ovom području nerijetko može ostvariti godišnje prihode od 130.000 dolara.

Voditelj projekta

Godišnja plaća: do 51.000 do 111.000 dolara

Zadužen je za koordiniranje projekta od samih početaka pa sve do njegova završetka. Isto kao i direktor odnosa s klijentima može biti vanjski suradnik kojeg će kompanija ili agencija zbog njegove ekspertize privremeno zaposliti.

Web developer

Godišnja plaća: od 50.000 do 117.000 dolara

Zbog poznavanja nekoliko različitih programskih jezika, stručnjak u ovom području u mogućnosti je samostalno napraviti cijelu internet stranicu.

Voditelj razvoja poslovanja

Godišnja plaća: od 49.000 do 118.000 dolara

Prema Glassdooru, menadžeri za poslovni razvoj odgovorni su za stvaranje prodajnih mogućnosti s postojećim i novim klijentima, kao i za stvaranje novih poslovnih strategija za tvrtku kako bi se povećala prodaja.

Account menadžer

Godišnja plaća: od 39.000 do 90.000 dolara

U većini slučajeva, account menadžer zadužen je za upravljanje i rješavanje problema klijenata, postizanje ugovorenih ciljeva tvrtke i održavanje dobrih odnosa između klijenta i kompanije, piše “Novac“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh