Posao

Tražite posao u inostranstvu? OECD objavio koje zemlje daju najbolje uslove

Australija, Švedska, Švicarska, Novi Zeland i Kanada dobre su opcije za visoko kvalificirane radnike koji žele emigrirati, navodi se u izvješću Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).

Te zemlje općenito nude dobre uvjete na tržištu rada za visoko kvalificirane radnike, kao i odgovarajuće okruženje, navodi se u izvješću.

Ista skupina zemalja, zajedno s Norveškom, ali bez Australije, ujedno je i najprivlačnija za poduzetnike, navodi se u izvješću koje je pripremljeno u suradnji s njemačkom Zakladom Bertelsmann.

OECD je analizirao niz faktora u svojih 36 zemalja članica, uključujući prilike koje se pružaju radnicima, prihode i poreze, dugoročne izglede, okruženje za obitelj i kvalitetu života.

Za one pak koji traže tercijarno obrazovanje najbolje su Švicarska, Norveška, Njemačka, Finska i SAD, navodi OECD.

Izrael, Japan i Turska mogli bi poboljšati uvjete žele li privući visoko kvalificirane radnike, piše Index.

Grčka, Meksiko i Turska zaostaju u privlačenju stranih investitora zbog nepovoljnijih uvjeta poslovanja, navodi OECD.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh