Energija

Ovaj uređaj nikako ne uključujte u produžni kabl dok ne provjerite jednu važnu stvar

Hladni dani su definitivno stigli, a u pojedinim dijelovima BiH pao je i snijeg. Međutim, s obzirom na to da je svima važno da im unutar doma bude toplo, često koristimo grijna tijela poput grijalice ili neke manje peći.

Ipak, ono na šta bi svi trebalo da obratimo pažnju jeste njihovo pravilno korišćenje. Većina nas pravi jednu veliku grešku, koja bi mogla da izazove pravu havariju i ogromnu štetu. Zbog lošeg rukovanja pojedinim aparatima, uključujući i grijna tijela, zimi je pojačana opasnost od požara, a jedan od njegovih glavnih uzroka često bude grijalica uključena u produžni kabl.

Ukoliko je uključena u produžni kabl sa ostalim velikim potrošačima, to neminovno može da dovede do havarije.

Ipak, možda to možete i da predupredite, a najvažnije je da proučite voltaže. Naime, svaki produžni kabl nije isti i ne podržava voltaže istovremeno uključenih aparata. Ukoliko vaš produžni kabl ne podržava voltaže, onda pokušajte da prerasporedite aparate na drugačiji način. Dakle, sve zavisi od kvaliteta produžnog kabla i voltaže koje podržava, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh