BIZnews

Kakve cijene očekuju turiste ove godine na Jadranu?

Kako to obično biva svake godine pred sezonu ljetnih godišnjih odmora tema razgovora su cijene na Jadranu, a ovaj put je korisnik Redita ostao zgrožen cijenom pice u restoranu u Splitu.

Jadransko more - Avaz.ba

Naime, podijelio je fotografiju menija neimenovanog restorana i iznosima koje će posjetioci morati izdvojiti ukoliko budu ovdje jeli.

“‘Oće li ovako biti u Splitu u svakom restoranu od svetog Duje?“, upitao je korisnik.

Na fotografijama se vidi kako se cijene pica kreću od 13 evra za margaritu pa do one s pršutom koja košta 19 evra.

Komentarišući cijene jedan od korisnika je kazao kako isti iznos, tj. 19 evra, može platiti za jeftini let do Napulja i otići tamo i pojesti “pravu picu”.

Pisali su i kako su cijene u Rimu niže nego u Splitu, a kažu i kako su na italijanskim skijalištima pice ove zime koštale oko 10 evra, prenosi ATV.

Na drugim fotografijama menija može se vidjeti da npr. file tune ili lososa košta 24 evra, škampi s roštilja 37 evra, a stejk za dvije osobe 48 evra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh