BIZnews

Uspješna domaća kompanija svim radnicima isplatila po 2.520 KM

Nadamo se da će ovaj potez potaknuti i druge poslodavce da slijede njihov primjer.

grafotisak.com

Kompanija Grafotisak, sa sjedištem u Grudama, postala je primjer odgovornog poslodavca u vremenima inflatornog rasta cijena, piše biznisinfo.

Danas je svim svojim zaposlenicima isplatila pomoć u iznosu od 2.520 KM, saznaje portal Grude Online.

Ova odluka dolazi u skladu s Uredbom koju je Vlada Federacije BiH donijela u prosincu prošle godine. Uredba uređuje pravo na isplatu pomoći od strane poslodavca, dinamiku isplate i način realizacije.

Prema ovoj uredbi, poslodavac može izvršiti isplatu pomoći u maksimalnom iznosu do 2.520 KM. Isplata pomoći može se izvršiti do šest tranši (dijelova), s tim da ukupan iznos ne može preći 2.520 KM. Uredba prestaje važiti 30. juna 2024. godine.

Grafotisak je iskoristio ovu uredbu te je svojim radnicima isplatio maksimalan iznos od 2.520 KM.

U vremenima kada se cijene neprestano penju, ovakvi potezi poslodavaca su više nego dobrodošli. Oni ne samo da olakšavaju život zaposlenicima, već i pokazuju da poslodavci cijene njihov rad i doprinos kompaniji.

Nadamo se da će ovaj potez Grafotiska potaknuti i druge poslodavce da slijede njihov primjer.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh