BIZnews

Hrvatska odobrava 900.000 eura za letove iz Mostara

Croatia Airlines, koji održava promet između Zagreba i Mostara, korisnik je subvencija HNK.

Aerodrom Mostar dobio potpuno novi izgled - biznisinfo

Hrvatska vlada usvojila je prošle sedmice prijedlog za dodjelu 900.000 eura subvencija za razvoj povezanosti Aerodroma – Zračne luke Mostar.

Vlada RH je u svojoj odluci navela da će Mostaru (BiH) u cilju poboljšanja zračne povezanosti ovog grada sa svim regijama Republike Hrvatske, kao i ključnim čvorištima u Evropskoj uniji, biti dodijeljena sredstva u iznosu od 900.000 eura, prenosi portal Ex-Yu Aviation.

Croatia Airlines, koji održava promet između Zagreba i Mostara, korisnik je subvencija Hercegovačko-neretvanskog kantona u Bosni i Hercegovini. Prošle godine, Aerodrom Mostar saopštio je da bi se mogao postići četverogodišnji sporazum s Croatia Airlinesom, prema kojem bi ovaj avioprijevoznik uveo direktne letove između Mostara i Rima, kao i svake godine dodavao novu rutu za vrijeme trajanja ugovora, piše profitiraj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh